Baton białkowy SANTE Go On!
Baton proteinowy Sante Go On mają pyszny smak, posiada wartości odżywcze!
- zawierają najwyższej klasy białko zwierzęce - Koncentrat Białek Serwatkowych WPC 80.
- 5 gram INULINY w każdym batonie, czyli posiada Wysoką Zawartość Błonnika Pokarmowego
- Wysoką zawartość witaminy B12 i Miedzi
Przeznaczony jest dla sportowców oraz osób o zwiększonym wysiłku fizycznym. Może też stanowić zamiennik posiłku MRP - doskonały jest jako wysokobiałkowy posiłek po treningu, w szkole, w pracy i w podróży. Alternatywa dla słodyczy:)
Jest najlepszy:
- po treningu,
- zawsze kiedy nie możesz zjeść normalnego posiłku
Skład produktu :
Zawartość:
|
1 baton / 50g (żurawina)
|
1 baton / 50g (kakaowy)
|
1 baton / 50g (waniliowy)
|
1 baton / 50g (orzechowy)
|
Wartość energetyczna
|
910 kJ/218 kcal
|
909 kJ/217 kcal
|
915 kJ/ 219 kcal
|
946 kJ/226 kcal
|
Tłuszcz
|
9,9 g
|
10,0 g
|
10,0 g
|
11,5 g
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
5,45 g
|
5,5 g
|
5,45 g
|
5,5 g
|
Węglowodany
|
21,4 g
|
20,4 g
|
21,0 g
|
19,8 g
|
- w tym cukry
|
15,9 g
|
14,9 g
|
15,3 g
|
14,5 g
|
Błonnik
|
3,9 g
|
3,8g
|
3,5 g
|
3,7 g
|
Białko
|
9,7 g
|
9,7 g
|
9,7 g
|
9,3 g
|
Sól
|
0,05 g
|
0,06 g
|
0,04 g
|
0,04 g
|
Witamina B12
|
2,65 mg (106%)*
|
2,8 mg (112%)*
|
2,9 mg (116%)*
|
2,7 mg (106%)*
|
Miedź
|
0,35 mg (35%)*
|
0,4 mg (40%)*
|
0,4 mg (37%)*
|
0,4 mg (40%)*
|
*RDA - Procent
realizacji zalecanego dziennego spożycia.
ŻURAWINOWY
KAKAOWY
ORZECHOWY
CO TO JEST INULINA?
To naturalny
prebiotyk występujący węglowodan (ta
sama grupa związków, co sacharoza - biały cukier), który zawiera w
sobie fruktozę - cukier owocowy i jedną cząsteczkę glukozy.
Stymuluje wzrost pożytecznych bakterii jelitowych, jak Lactobaccillus czy
Bifidobacterium.
Bakterie te są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu, dlatego
określa się je mianem "probiotyków" (z greki - „wspierających
życie”). Poza jej właściwościami prebiotycznymi, Inulina zaliczana jest
również do błonnika rozpuszczalnego, dlatego posiada zdolność do
obniżania poziomu glukozy i poziomu cholesterolu we krwi, a także zdolność do
zwiększania biodostępności składników mineralnych. Inulina występuje w takich
warzywach i owocach jak cykoria, por, cebula, czosnek, szparagi,
karczochy, banany, a także w niektórych zbożach.
Działanie Inuliny w organizmie:
- wspomaga rozwój korzystnej mikroflory jelitowej
- wspomaga układ odpornościowy
- reguluje wypróżnianie
- zmniejsza syntezę kwasów tłuszczowych w wątrobie oraz stężenie triglicerydów w osoczu krwi
- reguluje gospodarkę węglowodanową organizmu, zmniejszając stężenie glukozy we krwi
- Inulina stymuluje wzrost pożytecznych bakterii w jelicie, które uczestniczą m.in. w trawieniu spożywanych pokarmów, syntezie niektórych witamin, rozkładzie substancji toksycznych, w tym również niektórych substancji rakotwórczych, poprawia odporność
Wpływ inuliny na redukcję masy ciała
Może hamować łaknienie, zwiększać odczuwanie sytości i tym samym wpływać na zmniejszenie ilości przyjmowanych pokarmów.
Jest niskokaloryczna, jej dodatek zastępuje w produktach tłuszcz oraz zwiększa w nich ilość błonnika pokarmowego można ją uznać za składnik sprzyjający redukcji masy ciała.
Może hamować łaknienie, zwiększać odczuwanie sytości i tym samym wpływać na zmniejszenie ilości przyjmowanych pokarmów.
Jest niskokaloryczna, jej dodatek zastępuje w produktach tłuszcz oraz zwiększa w nich ilość błonnika pokarmowego można ją uznać za składnik sprzyjający redukcji masy ciała.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz