sobota, 30 listopada 2013

BATONY SANTE GO ON! z INULINĄ



Baton białkowy SANTE Go On! 










Baton proteinowy Sante Go On mają  pyszny smak, posiada wartości odżywcze!
  • zawierają najwyższej klasy białko zwierzęce - Koncentrat Białek Serwatkowych WPC 80.
  • 5 gram INULINY w każdym batonie, czyli  posiada Wysoką Zawartość Błonnika Pokarmowego
  • Wysoką zawartość witaminy B12 i Miedzi
 


Przeznaczony jest dla sportowców oraz osób o zwiększonym wysiłku fizycznym. Może też stanowić zamiennik posiłku MRP - doskonały jest jako wysokobiałkowy posiłek po treningu, w szkole, w pracy i w podróży. Alternatywa dla słodyczy:)


Jest najlepszy:
  • po treningu,
  • zawsze kiedy nie możesz zjeść normalnego posiłku


Skład produktu :
 
Zawartość:
1 baton / 50g (żurawina)
1 baton / 50g (kakaowy)
1 baton / 50g (waniliowy)
1 baton / 50g (orzechowy)
Wartość energetyczna
910 kJ/218 kcal
909 kJ/217 kcal
915 kJ/ 219 kcal
946 kJ/226 kcal
Tłuszcz
9,9 g
10,0 g
10,0 g
11,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
5,45 g
5,5 g
5,45 g
5,5 g
Węglowodany
21,4 g
20,4 g
21,0 g
 19,8 g
- w tym cukry
15,9 g
14,9 g
15,3 g
14,5 g
Błonnik
3,9 g
3,8g
3,5 g
3,7 g
Białko
9,7 g
9,7 g
9,7 g
9,3 g
Sól
0,05 g
0,06 g
0,04 g
0,04 g
Witamina B12
2,65 mg (106%)*
2,8 mg (112%)*
2,9 mg (116%)*
2,7 mg (106%)*
Miedź
0,35 mg (35%)*
0,4 mg (40%)*
0,4 mg (37%)*
0,4 mg (40%)*
*RDA - Procent realizacji zalecanego dziennego spożycia. 



ŻURAWINOWY



KAKAOWY



ORZECHOWY





CO TO JEST INULINA? 

To  naturalny prebiotyk występujący węglowodan (ta sama grupa związków, co sacharoza - biały cukier), który zawiera w sobie fruktozę - cukier owocowy i jedną cząsteczkę glukozy. 


Stymuluje wzrost pożytecznych bakterii jelitowych, jak Lactobaccillus czy Bifidobacterium. 
Bakterie te są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu, dlatego określa się je mianem "probiotyków" (z greki - „wspierających życie”). Poza jej właściwościami prebiotycznymi,  Inulina zaliczana jest również do błonnika rozpuszczalnego,  dlatego posiada zdolność do obniżania poziomu glukozy i poziomu cholesterolu we krwi, a także zdolność do zwiększania biodostępności składników mineralnych. Inulina występuje w takich warzywach i owocach jak cykoria, por, cebula, czosnek, szparagi, karczochy,  banany, a także w niektórych zbożach.


 Działanie Inuliny w organizmie:
  • wspomaga rozwój korzystnej mikroflory jelitowej
  • wspomaga układ odpornościowy
  • reguluje wypróżnianie
  • zmniejsza syntezę kwasów tłuszczowych w wątrobie oraz stężenie triglicerydów w osoczu krwi
  • reguluje gospodarkę węglowodanową organizmu, zmniejszając stężenie glukozy we krwi
  • Inulina stymuluje wzrost pożytecznych bakterii w jelicie, które uczestniczą m.in. w trawieniu spożywanych pokarmów, syntezie niektórych witamin, rozkładzie substancji toksycznych, w tym również niektórych substancji rakotwórczych, poprawia odporność


Wpływ inuliny na redukcję masy ciała

Może hamować łaknienie, zwiększać odczuwanie sytości i tym samym wpływać na zmniejszenie ilości przyjmowanych pokarmów.

Jest niskokaloryczna, jej dodatek zastępuje w produktach tłuszcz oraz zwiększa w nich ilość błonnika pokarmowego można ją uznać za składnik sprzyjający redukcji masy ciała.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz