Słodkie, soczyste, chrupiące, czasami troszkę kwaśne....mają doskonały smak i zdrowie. To ulubiona przekąska na całym świecie. Wystarczy umyć i się wgryźć. Nie obciążają naszego organizmu nadmiarem kalorii. Jest jednym z najbardziej niskokalorycznych owoców.
- Jabłko w 85% składa się z wody.
- Posiada idealną zawartość witaminy C.
- Wspomaga trawienie i oczyszcza z toksyn.
- Masuję i wzmacnia dziąsła i oczyszcza zęby.
- Wzmacniają system immunologiczny.
- Pobudzają pracę jelit.
Wybrane rodzaje jabłek:
Antonówka
Jest soczysta i kwaskowata, nadaje się do przetwórstwa przemysłowego na soki czy musy.
Cortland
Bardzo soczysty, delikatnie kwaskowaty i aromatyczny.
Delikates
Delikatny, bardzo soczysty o smaku określanym wyjątkowo przyjemnym:), po przekrojeniu nie brązowieje. Jest odmianą deserową, ale nadaje się również do przetwórstwa.
Gala
Ma miąższ kremowy, soczysty, kruchy, słodki i bardzo smaczny. Jest odmianą deserową.
Golden Delicious
Miąższ mają soczysty, kruchy, winno-słodki, aromatyczny i bardzo smaczny.
Granny Smith
Jabłka nadają się do gotowania i do pieczenia. Miąższ mają zielonkawobiały, soczysty a smak słodko-kwaśny.
Jonatan
Jabłko jest soczyste i posiada dobre walory smakowe. Owoce nadają się do bezpośredniego spożycia, ale jednak nie na przetwory.
Miąższ jest soczysty i nadaje się do bezpośredniego spożycia.
Jabłko jest średnio soczyste, ma słodko-kwaskowaty smak, jest kruche i chrupiące.
Jabłko ma miąższ bardzo delikatny, aromatyczny, kwaskowaty i jest zielonkawobiały.
Miąższ jest kruchy. Owoce są w smaku dosyć kwaśne, mocno soczyste i twarde.
Jest soczysty, słodki i delikatnie kwaskowaty. Jabłko jest odmianą deserową nadającą się także do przetwórstwa.
SMACZNY I TANI PRZEPIS Z JABŁKAMI W ROLI GŁÓWNEJ: Jabłka w cieście naleśnikowym
Polecam:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz